Belépés a szakszervezetbe

Együtt biztonságos, mi nem hagyunk magadra!

Ha munkahelyi problémáiddal nem akarsz egyedül maradni, nem tudsz egyedül megbirkózni, vagy csak megfelelő szakmai érdekképviseletet szeretnél, csatlakozz a Pedagógusok Szakszervezetéhez!

A belépéshez regisztrálnod kell honlapunkra, ami egyben a belépési nyilatkozat része. Ha nincs a munkahelyeden PSZ alapszervezet egyéni belépéshez, helyi alapszervezet megalakításához, létrehozásához keresd a területileg illetékes szakszervezeti titkárt.

– A PSZ az érdekvédelmi munka területén több évtizedes tapasztalatokkal rendelkezik, jogelődje az 1918-ban megalakult Magyarországi Tanítók Szakszervezete volt. Jelenleg a Szak­szer­vezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) konföderáció tagja.

Miért pont a Pedagógusok Szakszervezete?

– A PSZ ellátja a magyarországi közoktatási-nevelési intézményrendszer szakszervezeti tagjainak érdekvédelmi és érdekképviseletét.
– A PSZ jogsegélyszolgálata tagjainak munkajogi segítséget ad.
– A PSZ tagozatai a közoktatás minden ágában és minden korosztály érdekeit képviseli.
– A PSZ az érdekvédelmi harcban nincs egyedül, nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezik.
– A PSZ jogsegélyszolgálata tagjainak munkajogi segítséget ad.
– A PSZ tagozatai a közoktatás minden ágában és minden korosztály érdekeit képviseli.
– A PSZ az érdekvédelmi harcban nincs egyedül, kiváló nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezik.

Ha a PSZ-hez csatlakozol:

Részese lehetsz a PSZ által szervezett önsegélyezésnek, üdültetésnek, öntevékeny kulturális és sportmozgalomnak.

– Részesülhetsz a szakszervezet által alapított kitüntetésből, az Eötvös József-emlékéremből.

– Értesülhetsz a közoktatás és a szakszervezeti élet fontos eseményeiről, aktuális kérdéseiről a Pedagógusok Lapjából, de a legfrissebb információkhoz hozzájuthatsz a PSZ weblapján is, a www.pedagogusok.hu címen.

A tagsági jogviszony keletkezése. A PSZ – tagsági viszony önkéntes, amely a természetes személy írásbeli nyilatkozatával és annak elfogadásával jön létre. A szakszervezet tagja lehet az, aki elfogadja az alapszabályt és
az abban meghatározott tagdíjat rendszeresen  fizeti.

A tagdíj mértéke:

1. A közalkalmazotti jogviszonnyal, vagy munkaviszonnyal rendelkező (aktív) dolgozó esetén a besorolás szerinti garantált illetmény, táppénz bruttó összegének 1%-a;

2. A munkaviszonnyal rendelkező pedagógus munkakörben foglalkoztatott dolgozó esetén besorolás szerinti garantált illetmény, táppénz bruttó összegének 1%-a;

3. A munkaviszonnyal rendelkező nem pedagógus munkakörben foglalkoztatott dolgozó esetén személyi alapbér, táppénz bruttó összegének 1%-a;

4. A közalkalmazotti vagy munkaviszonnyal nem rendelkező nyugdíjasok, a jogfenntartók, az egyetemi (főiskolai) hallgatók alacsonyabb összegű tagdíjat fizetnek, amelynek összegét a helyi gazdálkodó szervezet határozza meg. E tagdíj teljes egészében az illetékes gazdálkodó szervezet költségvetésébe kerül.

Legyél Te is szakszervezeti tag!

Online jelentkezési űrlap

Amennyiben még nem vagy tagja a Pedagógusok Szakszervezetének és jogi kérdésre várod a segítséget, töltsd ki az alábbi űrlapot.

Szakértelem, biztonság, érdekképviselet

Segítünk – válaszolunk – kiállunk érted!