Sokkoló eredmények!

Mennyit dolgozik? Sokat? Ha úgy gondolja, túl sokat dolgozik, ha elege van az adminisztrációból, ha nem tud kellő időt fordítani a tanításra, kérjük, töltse ki a PSZ kérdőívét! Csak a kollégáktól kapott hiteles információk birtokában tudunk érvelni a kormányzati kommunikáció valóságot eltorzító állításaival szemben. Köszönjük, hogy időt szán erre! Kérjük, buzdítsa kollégáit is a kitöltésre! Segítse munkánkat, hogy segíteni tudjunk Önnek!

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) elkészítette a bérnyomásmérőt. Mint ismert, 2015 januárjától 101500 forinton rögzítették és azóta sem emelték a vetítési alapot, gyakorlatilag elszakították a minimálbértől, amely az utóbbi években folyamatosan nőtt. A táblázattal szembesíteni szeretnénk a pedagógusokat: 2015. január 1-től 2019. január 1-ig mekkora bruttó jövedelemtől estek el annak ellenére, hogy a kormány politikusai folyamatosan arról beszéltek, mekkora béremelést kaptak a pedagógusok.

T áblázat az eseti helyettesítések kiszámolására 2.0! Az E-Kréta rendszere nem számolja, hogy a pedagógusok mikor lépik át a napi 2 óra, a heti 6 óra, a 30 alkalommal rájuk szabható eseti helyettesítést. Ezért a PSZ a pedagógusoknak elkészített egy táblázatot: ha beírják a tantárgyfelosztásban szereplő óraszámot és az eseti helyettesítések időpontját, megtudják,  hány alkalommal oszthatók még be a tanévben eseti helyettesítésre. Kérjük a pedagógusokat, terjesszék kollégáik körében!